Základem jsou odchovné a výkrmové haly na farmách Klest a Poustka, ve kterých vykrmujeme cca 700 tun živé drůbeže určené ke zpracování v masokombinátech. V malém objemu vykrmujeme vlastní drůbež pro porážku drůbeže na farmě Poustka. Výkrm je prováděn v krytých halách chráněných proti ptačí chřipce a dalším nákazám. Výkrm je do nestandardních váhy ve speciálním režimu s důrazem na výkrm krmnou směsí z vlastního obilí a šetrnou porážku s vyloučením porážkového stresu. Cílem je připravit pro prodej ze dvora kvalitní českou potravinu.
Veškerá drůbež je z vlastního chovu, rychle a šetrně poražená
Drůbeží jatka s malým objemem výroby a zpracování jateční drůbeže, určené k prodeji ze dvora konečnému spotřebiteli. Nosným celoročním produktem jsou jateční kachny a kuřata. Speciálními a sezonními produkty jsou jateční selská kuřata, krůty a kachny. Porážíme pouze drůbež z vlastního výkrmu, vykrmovanou krmnou směsí dle receptury z vlastního obilí. U selských kuřat, která jsou naší specialitou, vykrmujeme kuřata do nestandardní velikosti 3, 4 a 5kg pro dosažení maximálně vyzrálého drůbežího masa pro různorodé kuchyňské zpracování. Vlastní porážka je prováděna na objednávku, individuálně a šetrně, k zamezení porážkového stresu u zvířat a tím zachování vynikají kvality masa. Jateční drůbež, čerstvě poražená, zpracovaná a vychlazená je prodávána přímo na porážce tzv. ze dvora.
Charakteristika jednotlivých druhů drůbeže:
Porážka je turnusová v závislosti na ukončení výkrmových turnusů, na objednávku zákazníků s odběrem ve smluvený den přímo na porážce.